Mă numesc Bucur Mihai Victor. M-am născut în Măcin, un orăşel mic şi cândva frumos din judeţul Tulcea, în data de 27 decembrie leatul una mie nouă sute opt zeci. Primii 19 ani ai vieţii mi i-am petrecut în sus numitul târguşor. Cele mai frumoase amintiri aici îşi au rădăcinile. Şi cele mai frumoase prietenii, pe care le cultiv şi acum. Aici mi-am pierdut verile la scăldat în Dunăre, cu cortul prin Insula Mare a Brăilei (la o vâslă distanţă), cu drumeţiile prin Munţii Măcinului şi cu beţiile acompaniate de chitări şi Carpaţi cu filtru prin Parcul Tineretului („Parcul 9 luni”, prietenii ştiu de ce). Aici am petrecut şi cele mai frumoase ierni, la un gin tonic sec sau o ciocolată caldă în Ceainărie sau în garajul lui Cristi, meşterind la chitări la care nu am fost niciodată în stare să cânt. Aici am avut primele decepţii cu gagicile. Tot aici am început să scriu, pe la vârsta de 15 ani.

Am continuat o perioadă şi după ce m-am mutat la Constanţa. Ba chiar şi după terminarea liceului şi plecarea din ţară. Odată ajuns la Roma m-am oprit. Nu ştiu exact motivul pentru care am făcut-o. Iniţial am dat vina pe lipsa de timp, lipsa unui calculator (am mai multă inspiraţie în faţa unei tastaturi decât în faţa unei coli albe), pe alte preocupări, pe oamenii din jurul meu sau pe lipsa lor. Adevărul, dacă există unul, este că… peniţa mea a rămas fără cerneală. Înţelegeţi ce vreţi din asta. Bine-nţeles că mi-a părut rău de-a lungul timpului şi că mi-am promis de multe ori că o să pun iar mâna pe condei într-o bună zi. Dar anii au trecut şi nu am făcut-o. Cu timpul, odată cu întoarcerea în ţară,  chiar au început să apară impedimentele – motive nu pretexte: facultate, job, o afacere nereuşită, o relaţie serioasă dar care s-a dovedit a fi la fel de nereuşită… problemele obişnuite ale vieţii.

Acum am simţit că este nevoie de o schimbare. Momentan e mult timp de gândire în viaţa mea şi sunt, slavă Domnului, multe la care să mă gândesc. Pentru a mă distrage şi în acelaşi timp pentru a realiza schimbarea de care am vorbit m-am gândit să mă reapuc de scris. Sper ca peniţa mea să nu fi ruginit între timp. Voi începe prin a publica prima dată cele zece povestiri pe care le-am scris în perioada pe care am amintit-o mai sus. Apoi, dacă inspiraţia îmi va permite, voi încerca să mai aştern două – trei rânduri noi.

Şi pentru că eu am vorbit destul despre mine şi nu ştiu ce altceva să vă mai scriu, voi da cuvântul profei mele de engleză de la facultatea de jurnalism, să vă spună şi ea câteva cuvinte despre mine şi despre scrierile mele:

Dacă lumea în care trăim ne apare câteodată mult prea rea şi, prin urmare, imposibil de acceptat, Victor Bucur ne oferă alternative de evadare în lumi atemporale care, dacă nu ne oferă soluţii, cel puţin ne descătuşează imaginaţia şi ne îndeamnă la visare. Misiune îndeplinită pentru că el, primul hoţ de timp, Victor Bucur adună cuvintele în poveşti, iar poveştile le transformă, în alchimia lumilor sale alternative, libere să călătorească în timp şi spaţiu, în vise şi meditaţii.

Carmen Chirea – Ungureanu (decembrie 2006)

Aceste frumoase şi nemeritate cuvinte au fost scrise pe coperta cărţii în ediţie foarte limitată (doar zece exemplare, fără ISSN), un cadou foarte frumos pe care l-am primit la a 26-a aniversare şi în care au fost strânse pentru prima dată la un loc aceste 10 povestiri.

Sper să vă placă.

21 răspunsuri to “Despre autor”

 1. Încântată de cunoştinţă. 🙂
  Dansezi? 🙂

 2. Te invitam la dans – virtual – pentru noul tău început. 🙂

 3. Victor said

  M-am prins. Apropo, felicitări pentru începutul tău. La cât mai multe vânzări. 😉

 4. Mulţumesc. Cât priveşte vânzările… hm… complicat. Voi vedea.

 5. danne said

  „cand intunericul e destul de dens, atunci si numai atunci poti vedea bine stelele…”

  cu foarte mare drag acelasi turist ocazional :))

 6. Hai salut! Mă bucur să văd că ai făcut blogul ăsta. În schimb eu aș sugera să te apuci serios de scris. Povestirile astea scoase de undeva din negura timpurilor nu s-ar putea compara cu o scriere mult mai matură, dată de cei 15 ani care au trecut de la prima scriere. Dacă ai de gând, cum ai spus, să te apuci de scris abia după ce postezi toate cele 10 povestiri înseamnă că avem de așteptat… și nu e atât de vizibilă schimbarea despre care vorbești.

 7. paytrick7 said

  Ce zici de un link exchange? Omega III prinde forma si as vrea sa-i fac putina reclama. Da un reply aici daca esti interesat.

  Si spor la scris!

 8. O sa m-apuc si io sa le citesc..Incet,incet…

 9. Expresia de surpriza de pe fata mea s-ar reproduce intr-un uau!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: